31 Temmuz 2012 Salı

ışık ve çekim

           Fotoğraf: "çekim"-2007-"Benim için bak" sergisinden...

Evrende çekim yasası gerçekten de işler!...bunun "farkında" olduğumuz durumlarda, bilinçli bir şekilde düşüncelerimizle istediğimizi çağırabiliriz...ama "istemediğimiz şeyler"i istediklerimizden daha çok düşünürüz!
Isaac Newton, bence elma ağacının altında otururken "çekim yasasını" düşünerek; düşünceleriyle "yer çekimi Kanunu"nu ispatlayacak bir olayın gerçekleşmesini sağladı...(elmanın her zaman bu şekilde düştüğünü; onun bu işle ilgisi olmadığını düşünenler olabilir)...ben ihtiyacımız olan durumlarda istediğimizin gerçekleşeceğine, bir şeylerin bize ışık tutacağına inananlardanım! 
Başka türlü çekimler de var...ışığın gece kelebekleri çekmesi,ayın çekim gücü ve etkileri, hoş bir parfümün kokusunun bir anda yer çekimimizi altüst etmesi gibi...çekimine kapılmak: bir şeyin ya da birinin "güçlü"  etkisinde kalmaktır...
"İlahi ışık" da böyle...sonuçta evrensel enerjiyi farklı formlarda, yaşamın her safhasında görebiliriz...Işık birçok tradisyonda yaratılışı ya da Dünya'nın meydana getirilişini açıklayabilmek üzere kullanılmıştır...Hepimiz hayatın içindeki "ışığın" peşinde değil miyiz!..hatta "ışık"(aydınlık)için kendimizi feda edecek kadar:"sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa!"..Yine bilgiyi ve görüntüyü getiren ışıktır...karanlıkta yaşanan körlük gibi ışığın fazlası da körlük yaratır!..sersemletir, büyüler, hipnotize eder ve çeker! Işığa koşmadan önce gecelerimizi aydınlatan ayın "karanlık yüzü"nün de varlığını unutmayın!Bu biteviye tekrarlar içinde bizi yaşamaya iten ne varsa,karar verme ve seçim yapma korkularını aşın...istediğiniz bir şeyi "içten arzulayın" ve düşüncenizden eksik etmeyin!..


Dark Side of The Moon-Pink Floyd(1973)
Dark Side Of The Moon, modern yaşamın normal insanlar üzerindeki etkilerini anlatmaktadır. Örneğin, bir uçağın yere çakılma sesiyle başlayan "On The Run" uçuş korkusunu işlemektedir. "Time", zamanın biz farkına varmadan ne kadar hızlı geçtiğini anlatmaktadır. "The Great Gig In The Sky", ölümün doğası hakkındadır. "Money", zenginliğin insana etkilerini ironik bir şekilde anlatmaktadır. "Any Colour You Like" diğer şarkılar kadar açık bir mesaj bulundurmasada, insandaki karar verme ve seçim korkusunu anlatır. "Brain Damage", toplumun yanlışlarının belki de sadece "deliler" tarafından fark edilebileceğini söyler. Bu şarkıda grubun eski üyesi Syd Barrett'la ilgili temalar da bulunmaktadır. Aynı zamanda albümün içinde "dark side of the moon" sözü geçen tek şarkısıdır. Son olarak "Eclipse", insan hayatındaki herşeyin aslında uyum içinde olması gerekirken bu uyumun asla yakalanamamasını anlatmaktadır. Albüm, "There is no dark side of the moon really... Matter of fact it's all dark." sözleriyle biter.(vikipedi)

Breathe – Solukla
Solukla, solukla havayı korkma
umursamaktan 

git,
ama terk etme beni
Bak etrafına ve seç kendi toprağını
Yaşamın boyunca ve uçabildiğin tüm yükseklikler
Ve dağıtacağın gülücükler ve akıtacağın göz yaşları
Ve tüm dokundukların ve tüm güldüklerin
Budur işte tüm yaşayıp yaşayacağın
Koş tavşan koş
Kaz o çukuru, unut güneşi
Ve sonunda işin bitince
Oturma sakın, zamanıdır bir tane daha kazmanın
Yaşamın boyunca ve uçabildiğin yükseklikler
Fakat ancak gelgitle sürüklenirsen eğer
Ve korursan dengeni en büyük dalganın üstünde
Koşarsın erken bir ölüme doğru...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder