17 Temmuz 2012 Salı

"öpücük"

"İlk öpücük" herkes için özel ve unutulmazdır herhalde! Deneyimsizce ve  spontan yaşanan bir olaydır...ne olacağını, neler hissedebileceğini önceden kestiremezsin...sonra zaman ilerledikçe iş çığrından çıkar ve başkaları ile nasıl olacağını merak ettirir insanlara bu "öpücük"...merak ta kediyi öldürür...tabi aşkları da!.. Gençlikte arananın tam olarak ne, kim olduğunu bilinemediğinden; partnerler değişir ama  tecrübe artar... tecrübenin artması nasıl bir avantaj olur? "çok  iyi öpüşüyor" olmak ölünceye kadar taşıyacağın bir titre(ünvan) olabilir mi?.. belli bir yaştan sonra , normal biri olarak bir iki ilişki yaşadıysan yavaş yavaş durulmaya başlar, daha dünyevi işlere dalarsın...yaş biraz daha ilerler, o ilk öpücüğün nasıl olduğunu hatırlamaya gayret edersin...heyecanla yerinden çıkacakmış gibi atan kalpleri, vücudundan yükselen ve seni saran o ateşin çok uzağındasındır artık...o fiziksel ve kimyasal reaksiyonları başlatan sihirli öpücük artık seyrettiğin romantik filmlerde varlığını sürdürmeye çalışır...kurmaca olsa da yine seni etkilemeyi başarır! Özendirir...özendirir de ne olur?...(hem soru, hem cevap!) 
"sonraki öpücükler ilki gibi olmaz, olamaz mı!?" "Sevdiğin insan ile son öpücüğün bile ilki gibi olabilir mi?" gibi sorulara; "her iki taraf ta birbirini aynı coşkuyla severse belki" gibi cevaplar!.. Sevgi dudaktan kalbe geçer ya da kalpten dudaklara...sevgi ve tutkuyla öpüşülür... Saygıyla değil! Saygıyla öpülen "el"dir.


Alfred Eisenstaedt'ın Life Dergisi'nde yayınlandıktan sonra ikon haline gelen tarihi fotoğrafı...II.dünya Savaşının bitiş haberini alan ve birbirini hiç tanımayan ne çok insan öpüşmüştür!..
14 Ağustos 1945'te New York'un Times Meydanı'nda öpüşen denizci ve  hemşire kız...hemşire Edith Shain  91 yaşında hayatını kaybetmiş...Denizcinin kimliği hala bilinmiyor...Çiftin öpüştüğü yerin yakınında 8 metre yüksekliğinde o anı canlandıran bir heykel dikilmiş ve yüzlerce çift açılışta heykelin altında  öpüşmüşler!

"Walt Disney'in Lady ve Sokak köpeği" filminde , mandolinle çalınan bir romantik parça eşliğinde iki uçtan aynı spagetti çubuğunu yemeye başlayan köpekler spagettinin bitmesiyle dudak dudağa gelip utanırlar!...unutulmaz bir sahnedir!
Küçükken babama öpüşenleri sorduğumda adamın "diş çektiğini"söylerdi...puahh!..ona inanıp inanmadığımı pek hatırlamıyorum...ama öpüşmenin ismi bizim literatürde uzunca bir süre "öyle" kaldı...bu kadar masum bir öpücükten sonra, öpüşürken saran, sahiplenen bir erkek ve ona zarifçe karşılık veren bir bayan var sırada...Rodin'in sihirli ellerinde mermer bloktan can bulan, öpüşen bir çift:“The Kiss” heykeli..




1896’da Thomas Edison’un "Öpücük" adlı filminde Mary Irwin ve John Rice... 


En uzun öpüşme yarışmasında kazananlar hep sevgili midir?!.. Yıllarca yapmamış olsan da bazı şeyler unutulmaz...ıslık çalmak, bisiklete binmek,yüzmek, sakız çiğnemek...ya öpüşmek?! Sanırım bir iki egzersiz sonrası pas çözücüyle üstesinden gelmek mümkün!.. Stres atmak, kalori yakmak(2dk.da 15 kalori)için, kalp sağlığı için, kırışıklıklara karşı bol bol öpüşün...hatta ciğerleri (dk.da 20 yerine 60'a kadar yükselen bir nefes alma-verme)ve bağışıklık sistemini de güçlendiriyormuş!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder