6 Kasım 2012 Salı

bazı şeyler...


Gerçekleşmesini dilediğimiz, istediğimiz şeyler için; hepsi, her şey, tümü, tamamı, bütünüyle vb. diyemediğimiz durumlarda "olduğu kadarı"yla yetiniriz...sonuçta  bazı şeylerin gerçekleşmesi  hiç bir şey olmamasından iyidir!..ama bu konuda yetinmek yok!"5 Kasım tarihinde her şey değişecek" diyerek inancımı dile getirmiştim...her şey olmasa da; bazı şeylerin gerçekleşmesi, yarın diğerlerinin de gerçekleşmesi yolunda inancımızı canlı tutan bir adımdır.


Yeşilist Ekibinin, Maslak 1453 projesinin Fatih Ormanları’nın dibinde sebep olacağı betonlaşmaya ve ormanın konut projesinden etkileneceğine yönelik olarak başlattığı kampanyaya destek veren herkese teşekkürler!
Sizin desteğiniz sayesinde bu konu Türkiye’nin gündemine taşındı. Önce Sayın Ali Ağaoğlu, Siyaset Meydanı programında açıklama yaptı. Sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı, “ormanın kullanım haklarının kendisinde olduğunu iddia eden” Ali Ağaoğlu’na bir açıklama yaptı. En son olarak basında bazı gazeteciler Ağaoğlu’nun bu projeyi nasıl aldığını ve projeye nasıl izin verildiğini sorgulamaya başladılar.

5 Kasım itibariyle "Fatih Ormanları'nın kullanım hakkı bizde" ibaresi Maslak 1453 tanıtım Internet sitesinden kaldırılmıştır. Bununla beraber 'MyForest' olarak adlandırılan ve Maslak 1453 yaşayanlarının kullanımına tahsis edilerek çeşitli açık alan aktiviteleri için kullanılması planlanan alan da yine aynı siteden çıkartılmıştır.

Bütün bunlar sizin desteğinizin ortaya çıkardığı güç ile gerçekleşti. Şimdi sıra ikinci adımda:
Ağaoğlu’nun projesinin durumu sorgulanmaya başlamışken kampanyayı arkadaşlarınızla ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşmaya ve desteklemeye devam ederek Maslak 1453 projesinin Fatih Ormanları’nın yanı başına beton kuleler dikmesini önlemeyi sağlayabilirsiniz. Bu kampanyayı Facebook, twitter ve diğer sosyal mecralarda http://change.org/maslak1453?utm_source=supporter_message&utm_medium=email paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder