4 Kasım 2012 Pazar

"5 kasımda herşey değişecek!.."

Tarih yağmacıları da yazar!
V maskesinin altında ağlar...ama İstanbul'un göbeğinde ormanın içindeki bu çalışmayı görünce göz yaşları sel olur!..değişim kaçınılmaz olduğunda kabullenir insanlar ama unutulmaması gereken bu değişimin de değiştirilebileceğidir!
İnşaat hazırlıklarını bir bir gördük, tüm yaz tam karşımızda-Beykent Üniversitesi-Maslak-Ayazağa Kampüsü karşısında ve TSK yanında gerçekleşen bu çalışmalarda arazi yol amaçlı kuşa döndürüldü, ağaçlar, yok oldu...Farklı bir şey isteyerek insanların mutluluğu için çalışan Ağaoğlu ormanın içinde atını koşturdu...
"işte bu" diye seçip başlattığı 320.000 metrekarede yapay bir dünya yaratmak isteyen projeyle  inşaat sektörünü yeni bir çirkinlik çağına soktu!

Ağaoğlu’nun TSK’ya ait ağaçlık alanı şeritlerle çevirdiği ve ağaçları kesmediği ama bir bir söktüğü ortaya çıktı... Bakanlık “Projenin tanıtım filminin Bakanlığımız sorumluluk alanında yer alan Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine dair Bakanlığımızdan alınmış bir müsaade bulunmamaktadır” dedi.

Yeşil Gazete;Yesilist.com web sitesinin Maslak 1453 projesine karşı başlattığı “İstanbul uyan, kabusun gerçek oluyor!” kampanyasına imza verenlerin sayısı 48 saat içinde 20 bini geçti...siz de imza verin! İstanbul için, doğa ve çevre için!
Belki de filmdeki gibi bu yıl 5 kasım da değişmese de seneye 5 kasıma değişir! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder