8 Ocak 2015 Perşembe

Genesis ve genetik problemler

... Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı... Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü...  Tanrı insanı kendi suretinde yarattı... Onları erkek ve dişi olarak yarattı.  Onları kutsayarak, “Verimli olun, çoğalın” dedi, “Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun.  İşte yeryüzünde tohum veren her otu, tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak.  Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere –soluk alıp veren bütün hayvanlara– yiyecek olarak yeşil otları veriyorum.” Ve öyle oldu.  Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü... ne olduysa bundan sonra oldu... her şey çığırından çıkıverdi...kontrolden...
 "çok iyi olan" her şeyin dengesi bozuldu, aurası yitip gitti... dünya insanın varlığıyla sürekli daha kötü bir hal aldı...kaynakları hızla tüketti insan, savaşlarla sefalet birlikte geldi, kontrolsüzce çoğaldı, kaynaklar azaldıkça azaldı,  garip garip hastalıklar türedi, çirkinleştikçe çirkinleşti dünya... doymak bilmez ve tatminsiz bir yapıya bürününce toplumlar; tüm güzel duyguların yerini nefret ve hırs aldı...çalan çaldı, din ve hukuk sistemleri idare edemez oldu toplumları... tohumlar bozuldu, genler bozuldu... Doğaya karşı dominant hale gelen insanlığın iyi  genleri ise resesif-çekinik hale gelmeye başladı... Günümüzde yaklaşık 4.000 genetik bozukluk bilinmekte ve her gün yenisi ortaya çıkarılmaktadır.

Bence terörizm  genlerle taşınan bir bozukluk! Şerefsizlik, haysiyetsizlik, yalancılık, düzenbazlık, soytarılık, göz boyamacılığın genetik birer bozukluk olduğu gibi... Faşizm, din sömürüsü, insan ve insan hakları sömürüsü, dayak, savaş,öldürme ve yok etme hırsı,çalma-çırppma, hırsızlık,yüzsüzlük, bağnazlık, tutuculuk, köktencilik...hepsi "genesis"e yakışmayan genetik problemler... Dünya üzerindeki bu kadar insanın yarısı pozitif düşünse de tüm bu olumsuzlukların iyiye doğru gitmemesinin nedenini, tüm iyi niyetli dilek, yaklaşım ve çabaların işe yaramamasını buna bağlıyorum! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder