20 Aralık 2012 Perşembe

"bağ-cık"

Bu gün kafamı fazla meşgul etmemek; hatta dağıtmak üzere lüzumsuz konulara vermeliyim dedim kendimi! Ama "bağcık" gibi bir konu bile önemli bir yer tutuyor hayatımızda...iki gündür kışa geçiş şerefine botlarımı kutusundan çıkarıp giydim...fakat geçen zaman içinde unuttuğum bir şey vardı; bağcıklarının sürekli gevşeyip çözülmesi! Evet! silindirik bağcıkları oldum olası sevmemişimdir. Günde on defa çözülür durur...eğil-kalk, bağla...fark etmediysen de bas, takıl, düş!..ya da yürüdükçe sürüye sürüye, çamurlanıp ıslansın!  Tom Cruise'un oynadığı bir film vardı "Cocktail"miydi acaba?...Filmde bağcık sayesinde dolar milyoneri olma hayalleri vardı!..gerçekten her insanın bir çift ayağı ve birden fazla ayakkabısı olduğu düşünülecek olursa böylesine basit bir nesnenin hayatımızdaki vazgeçilmezliği net bir şekilde anlaşılır...
Hem ayakkabıyı gösterir, hem de ayakkabının ayaktan çıkmasını, ayağı sarmasını sağlar...19 bin dolara altından bağcık bile yapmışlar! Gümüş bağcıklar ise biraz daha ucuz: 3 bin dolarmış..Herkes çocukluğunda anne babasına bağlatır ayakkabısını...sonra fiyonk bağlama yöntemini iyi kötü öğrenir...ilerleyen zamanlarda da farklı bağlayabilir ve bazen de açamaz o kördüğümleri!..sağ ve sol ayaklardaki ayakkabılara farklı renk bağcık takanlar var bir de!..Farklı uzunluklarda bağcıklar olunca aradığını tam olarak bulabilmen için ölçmek gerekir!
Bağcıklı ayakkabı hayatı kaçırmanıza neden olur...o zaman bir kez bağladıktan sonra hızlı hızlı çekecek(kerata) ya da parmağınızı kaldıraç gibi kullanmaya başlarsınız çözüp bağlamadan!
Anlamına bakalım: bağlama işleminde kullanılan şerit biçiminde bağ..hatta otomatik bağcık ayarlayıcı bile yapmışlar! Filmlerden gördüğümüz bir şey daha var: mahkum olanlar hapse girerken ayakkabı bağcıklarını alırlar! Bu davranış, bağcığı bir silah olarak başkalarına karşı kullanmasın ve kendini asmasın diyedir!




BİR ANEKDOT:Sünger Bob evinde oturmuş televizyon izlerken birden kapı çalar. Gelen Patrick’tir ve yeni  ayakkabı almış fakat ayakkabı bağcığı bağlamayı bilmediği için giyememiştir...sünger Bob'tan yardım ister. Sünger Bob nasıl ayakkabı bağlanacağını göstermek için kendi ayakkabısının bağını çözer. Fakat bir daha bağlayamaz çünkü ayakkabı bağcığı doğduğundan beri bağlıdır!!!!!











Bağcık,sadece ayakkabılarda değil; kahramanların pelerinlerinde, iç çamaşırlarda, mayo-bikinilerin kenarında-köşesinde , şapkalarda, patiklerde, eşoftmanların belinde..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder