31 Aralık 2011 Cumartesi

Eski yıl...

Adettendir; giden yıl kötülenir ve yeni yıldan bir sürü şey beklenir... klasik söylemde yeni yılın dünyaya barış, kardeşlik, dostluk, huzur ve mutluluk getirmesi falan dilenir. Beklentiler büyür de büyür  gelecek yıldan...bir şeyin geldiği yok...hatta gidiyor!...bütün suçu geçmişe yükleyip bir yıl sonra ise  geçmiş "bir önceki" yılı arar hale geliriz. Eskiyen 2011 yılında yaşananları  hatırlayıp söylemeye-yazmaya kalkarsak ciddi bir moral düşüşü daha yaşarız...o yüzden her gün kendini tekrarlayan gazete başlıklarını bir kenara bırakalım...
Çok büyük beklentiler içine girmeyelim ...Dünyanın ve Türkiye'nin gidişatı belli...sadece dileyelim...iyi niyetli ve pozitif düşünceyle dileyelim...belki dileklerimizden biri ya da birkaçı gerçekleşir!

                             Fotoğraf: Cüneyt Gök
Çocukken; özellikle yeni yıla girerken kar yağmasını dilerdik...eskiden daha çok kar yağar ve yerde de günlerce kalırdı. Biz bol bol kartopu oynadık, kardan adam yaptık. Tüm çocuklara kar heyecanını ve coşkusunu yaşayabilecekleri bir yıl diliyorum. Ama unutmayalım; bizim düşlerimiz başkaları için kabusa dönüşebiliyor. Doğuda ve özellikle Van'daki çocuklar için de kalplerindeki sıcaklığı yitirmeyecekleri bir "ortam sıcaklığı" diliyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder