3 Haziran 2013 Pazartesi

yetmezz!

Halkım gözünü açtı, uyandı...farkında olanlar vardı, farkındalık arttı...susanlar vardı; artık onların da sesi çıkıyor...etliye sütlüye karışmayan, bulaşmayanları gördüm dün elinde düdük, tencere tava...Üsküdar'dan bile yükseliyordu tencere tava sesleri...yetmezz!
Aman taş olmasın atılan; slogan olsun! Vandalizme varmasın olaylar! Onları haklı çıkaracak, bizi suçlu duruma düşürecek aşırılıklardan kaçalım...orantısız güç ortada ama yılların birikiminin dışa vurumunda öfke patlamasını olabildiğince kontrol edelim!
İlginç görüntüler kadar ilginç cümleler de duydum dün ; bir genci yakapaça yakalayan polislerin arasında seslenenler vardı"çok yormayın, çok  dövmeyin"...sonra gazdan etkilenen bir gence"gel gazını alalım"!diyordu bir başka polis...ezan okunurken arbede duruyor sonra devam ediyor! Birlikte istiklal marşı söylenip sonra çatışılıyor! Gazın önünde, tazyikli suyun önünde korkusuzca duranlar...benim güzel insanlarımın değişik manzaraları yurdun dört bir yanında tepkiler çığ gibi büyürken...hiç de masum olmayan bir kitle kontrol silahı "biber gazı"nın önünde haklı olduklarını bilenler, hakları için yine duracak...tıpkı silahların, süngülerin ve tankların önünde geçmişte duranlar gibi...milyonların arasında kadınlarımızı ön saflarda gördükçe, bu fotoğraflar "bir iki çapulcu "olmadığımızı göstermeye yeter diye düşünüyorum Dünyanın gözünde!..


21 Ekim 1967-Rose Kasmir-Marc Riboud'nun"Flower Power" hareketinin simgesi haline gelen fotoğrafı




60' lı yıllardaki hareketlerde, öğrencilerin, gençliğin  coşkusu ve heyecanı içinde "yaşamı hemen değiştirme" isteği vardı...ama güzel şeyleri oluşturmak biraz zaman alıyor...unutmayalım :"sabırla koruk şarap olur"!... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder