21 Temmuz 2014 Pazartesi

"TUZLU HAVUÇ"


Sağdan soldan estarabim! İsrail Gazze'ye her yönden saldırıyor ölüler her saat artıyor...Erdoğan  arada delleniyor, atıp tutup esiyor, lafta güç gösterisi ama icraat yok! 

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle, "Barbarlıkta Hitler'i dahi geçti" diyen Başbakan Erdoğan'ı,büyük ağabeyi; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e şikayet ediyor, Birleşmiş Milletler uyuyor,  bölgedeki Müslüman ülkeler kendi dertleriyle uğraşırken etliye sütlüye bulaşmıyor...Irak-Şam İslam Devleti İŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bir şeriat devleti kurmaya çalışırken kelleler havada uçuşuyor, tecavüzler yaşanıyor ... Sağdan soldan estarabim... Cumhur Başkanı adaylarına bakıyorsun; göremiyorsun, her geçen gün çaktırmadan zamları dayıyorlar susuyorsun,her gün özgürlüğünden bir parçayı koparıp alıyorlar, ilkokullara bile ibadethaneyi zorunlu kılıyorlar... Denizi doldurup doldurup miting alanı yapılırken, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, çift katlı tüp geçit derken ne yeşil kalıyor, ne mavi her yeri ruhsuz bir çirkinlik alıyor...teknoloji ve parayla yapılabilecek melez  çirkinlik abideleri... Şehrim artık benim değil; ne oturduğum sokak ne mahallem... kimseyi tanımıyorum...Suriye ve Arap ülkelerinden gelenler parkta ayaklarını uzatıp çekirdek çıtlatarak nargile içiyor, sabahlara kadar gürültü patırtı... Bonzaiciler "Hayat Yokuşu" dizisinin bir aydır bizim sokaktaki çekimleri yüzünden çoğunlukla bir arka mahallede takılıyorlar şimdilik ama her gece içip içip soluğu kavga etmek için bizim sokakta almayı da ihmal etmiyorlar! Sağdan soldan estarabim...

Havuç gözlere, görüşe faydalıdır... Ayrıca algılama gücünü arttırır ama görünen o ki çoğu insan havucu tuzlayıp da yiyor... Oldu olacak bir de limon sıksınlar bari!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder