6 Ağustos 2014 Çarşamba

... Her şey bir hiç için mi?

Umutsuz muyuz o kadar? Mutsuz muyuz bu kadar? İradesiz miyiz?
Milletçe gerçeği görmek çok zor çünkü biz tam anlamıyla Milletlikten çıkmışız... Peki ya gerçeği görebilen bireylerin çabaları sonuçsuz mu kalacak? Bu şartlar altında dahi olsa maalesef "evet" olmamalı... 

Bir topluluğun millet, ulus olarak adlandırılabilmesi için gerekli maddelere bir bakalım!
  1. Toplulukta ortak bir dilin konuşulması,
  2. Topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması,
  3. Şimdi bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması,
  4. Topluluktaki bireylerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması,
  5. Toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir. 

Hepsi de bizi "Millet "anlamında  çelişkili sonuçlara götürecek maddeler... Hele hele;  Özellikle 3. ve 4. madddeler konusunda emin olmak zor! O zaman bu maddeleri bir kenara bırakıp  "antimadde" ya da "karşı madde"ye bakalım!!!!!!!!
Ne alaka diyebilirsiniz ama "astrofizik" ve astroloji tek umut olabilir!
Evrendeki her madde parçacığına karşılık bir antimadde parçacığı bulunur... Antimadde parçacıklar karşıt parçacıklarıyla aynı şekilde olup aynı davranışı gösterirler... Farkları yüklerinin birbirlerine zıt olmasıdır. Anti madde (-) enerji yüklüdür... Madde  ve antimadde bir araya geldikleri zaman her ikisi de şiddetli bir gama ışıma­sı yayarak yok olur! 


Buradan tüm evrenin  "madde"den oluşsa da "antimadde"den oluşan başka kosmoslar ve canlılar olabileceği gerçeğine varabiliriz... Böylelikle artık ezberlediğimiz dünya düzenini ve sistemlerinin ötesinde olmayı "hayal" edebiliriz... Bu da ne yazık ki rahmetli Orhan amcamın söylediği gibi "yanık kalbe boktan teselli!"Simüle edilmişleri gerçeğin yerine sunanlar göz boyamaya devam ediyor... gerçeği zaten göremeyenlerin gerçekmiş gibi görünenin arkasındaki karanlığı görmeleri de pek mümkün değil!

HAA! Bir de "kara delik"ler var... 
Kara delik,çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir.  Güneşimizden çok daha büyük kütleli yıldızların çökmesiyle oluşur ve çekim gücü inanılmazdır. Kara delikler büyük çekim kuvvetleriyle etraflarında ne bulurlarsa silip süpüren doymak bilmez canavarlardır...

... biraz daha fazla çaba göstermez isek o karanlık bizi de yutacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder