11 Ekim 2014 Cumartesi

İki yakanın hikayesi....

Böyle bir başlık atınca çok farklı beklentiler doğurmuş olabilir; İki yakamız bir araya gelemiyor; çalış-çabala evdeki hesap çarşıya uymuyor, ayak-yorgan ilişkisinde olan hep ayaklara oluyor!  Bu yüzden Bayramda evdeydik sonra bir ara sokakta koşan başıboş ve ipini koparmış danalar azalınca "can güvenliği açısından bir sorun yok diyerek" ten Moda'ya geçtik... Klasik olarak  her daim bizim buralardan epey bir farklı (Bizim burada başta araplar olmak üzere 20 ulusun insanı birlikte yaşıyoruz)özellikle insanları! Fakat hayvanları da farklı!


 Yedikule- Samatya Sahilinde "Selfie aparatlı" araplar!

Evden çıkarken kapımızın önündeki 23 kediden biri ağzında bir fare ile bizi karşıladı... Moda'da ise kediler Ali Usta'dan dondurma yiyorlardı... cüsseleri yerinde , bazen de  "VAFIL" cılardan takılıyorlar anlaşılan...   Moda barlar sokağından bir iki kare fotoğraf ile yolculuğu bitirip Marmaray' ın "sıcak" ve "samimi " koynuna girdik; ben fenalaştım...  neyse bayramı bitirdik ve sonrasında film koptu ülkemde... Eskiden "makinistttt" diye ıslık çalan sinema severler gibi bağırdık, üzüldük, bekledik ama filmi yapıştıran yok! Daha öncede buna benzer duyguların harman yerinde olmuştu yüreğim... defalarca ama bu kez söyleyecek bir söz ve mecra bulamadım... Herkesin ağzında başka bir senaryo ve komplo teorisi; hala dinliyorum !
İki yakanın hikayesi tüm dünyaya uyarlanabilir... her ülkede ya da ülkeler arasında farklı cepheler, farklı yaklaşımlar ve farklı yaşam biçimleri olabilir... her zaman anlaşmak zorunda da değildirler ama bu kadarını yapan, düşünmeden davrananları görünce bu biraz farklı dedim! Tüm bunlardan çıkar sağlamayı düşünen kim varsa akbabalar gibi bekliyor... ölen onca insan ve potansiyel olarak hepimiz akbabaların yemi olmaktan kurtulamayacağız; zira sistem böyle işliyor işte!  Geleceği düşünmek mümkün değilmiş gibi görünüyor, o zaman günü yaşayalım desek ne kadar yaşayabiliriz ve ne kar kalır yarına! Sonumuz hayırlı olsun!


Umurumda mı dünya çift monitörde izlerim bikinili klipleri...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder